26 d’abril 2013

Sortida familiar a la Torre de les Aigües


El passat diumenge 21 d'abril va tenir lloc la caminada familiar a la Torre de les Aigües, una activitat ajornada del mes de febrer, a causa de la pluja.

Més de cinquanta persones ens vam trobar davant de l’escola per iniciar l’itinerari cap a la Torre de les Aigües, amb ganes de passar-ho molt bé. Vam disfrutar del camí tot xerrant, rient, corrent, endinsant-nos entre arbres i plantes del bosc de ribera, creuant la riera de Llitrà que passa per Vilafranca al llarg de 3,4km en direcció al riu Foix, on desemboca.
Som testimonis dels primers brots de primavera entre vinyes, roselles, marietes...
Apreciem a curta distància l’ermita de la Mare de Déu de la Bleda i el Castell de la Bleda (al fons el castell de Castellví). L’ermita és una primitiva obra romànica, molt modificada per diverses reconstruccions i és documentada des del 1032.
Arribem a la Torre de les Aigües, al municipi de Pacs del Penedès, la qual té una arquitectura típica de principis del segle XX. La finalitat principal era la de proveir d'aigua el municipi de Vilafranca del Penedès.
Creuem de nou la riera de Llitrà i, enfilant camí, veiem cases que anuncien Sant Jordi, disfrutem de bonics jardins i dels seus animals... Fins que arribem al Camp municipal de la Bleda on esmorzem, els nostres fills i filles juguen al tobogan, en parelles o en grups, i el petitó de la colla aprofita per dormir. Tot i així, encara queden forces per a jugar al mocador. Tothom vol guanyar!!
Camí de tornada, els més petits s’aturen a veure un ànec en una bassa, els més grans recullen branques i “nòvios” com si de petits tresors es tractessin ... (a veure qui tindrà més nòvios?) 
 El cansament comença a aparèixer entre els més petits, d’altres encara no. Finalment, arribem a l’escola.

Aquí us deixem unes fotografies de la caminada. Esperem que us agradin!




20130421 - Caminada Torre de l'Aigua


MOLTES GRÀCIES FAMÍLIES PER GAUDIR I COMPARTIR AQUEST DIA!! 
FINS A LA PROPERA!!