24 d’abril 2018

I avui... tallers, contacontes i berenar solidari per a la investigació del càncer infantil


Al Baltà ens agrada tant Sant Jordi que no en tenim prou amb un dia. I la tarda d’avui serà una tarda ben especial. Amb els tallers que ens han preparat els alumnes de sisè, amb els contes que ens explicaran narradores ben especials i amb un berenar que servirà, a part de per omplir les nostres panxes, per recollir diners per al Laboratori de recerca del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Per què aquest berenar solidari?
Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a tot Espanya, més de 200 a Catalunya. El càncer infantil és molt diferent del d’adults. No es pot prevenir i la recerca és l’única via per avançar.

Gràcies a la recerca, actualment es curen un 80% dels casos, però per a molts nens i nenes la medicina encara no té cap solució. El 20% dels infants afectats no supera la malaltia.

La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer se centren en el càncer d’adults, mentre que els nens són els grans oblidats. Un nen no és un adult petit. Necessita fàrmacs i tractaments específics per lluitar contra la seva malaltia, però no és rendible desenvolupar-los comercialment

L’Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació amb un equip de més de 30 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d’entitats i persones solidàries que el fan possible.

I és per tot això que, per intentar aconseguir que la investigació no s'aturi per manca de mitjans econòmics, que us proposem una manera "dolça i senzilla" d'aconseguir fons per al laboratori d'investigació. Durant dos dies, el 24 i 25 d’abril, trobareu al patí de l’escola paradetes on podreu comprar coca amb xocolata a 2 euros la ració.

(Més informació sobre la iniciativa solidària al web http://xocolatadasolidaria.org)


Vine a les tardes del Baltà, gaudeix de les activitats i col·labora en una bona causa!