10 de novembre 2008

Què hem fet aquest curs?

S’acaba el curs i ja demanem l’aportació de l’associació del proper curs. Què s’ha fet amb l'aportació del curs que ja hem acabat?

ÀMBIT EDUCATIU

1. D’una banda i arran d’una de les peticions que es va recollir a l’AMPA i que estem aportant en aquests dos últims anys consecutius, és la remuneració econòmica de la bibliotecària de l’escola.
Com ja sabeu, la nostra biblioteca ha estat disponible totes les tardes en horari de 17h a 18h tots els dies del curs 2007-08. Treballem, conjuntament amb l’escola, per oferir un bon servei i disposar d’un material de lectura i treball per a tots els alumnes de la nostra escola.

2. D’altra banda, des de l´AMPA, s’ha fet la compra dels diccionaris de castellà de les aules de 3er (50 unitats) i els diccionaris de català de les aules de 4rt (50 unitats). Aquesta despesa beneficia a les famílies dels alumnes de 3er i 4rt atès que aquests diccionaris romandran a l’aula i no s’hauran de comprar.

3. I ja per acabar, l’AMPA ha fet una altra aportació de 2097,46€ que s’ha repartit entre les aules tot veient-se augmentat els recursos d’aquestes amb la finalitat de poder disposar de material el més diversificat possible, sota la valoració del professorat (tutors) i la direcció del centre. No totes les aportacions de l’AMPA però han estat per a l’àmbit educatiu. Hi ha hagut
temps i diners també per a participar en totes aquelles activitats que es proposen des dels diferents serveis de l’Ajuntament i que ajuden a treballar per al teixit social de la Vila.

ÀMBIT SOLIDARI I FESTIU

1. Com ja varem fer el curs 2006-07, i atenent la demanda d’algunes campanyes solidàries que es promouen des de l’ajuntament, es va creure oportú des de l’associació donar un cop de mà. En aquest curs l’ajuda anava destinada al poble de Puerto Cabezas (Nicaragua), agermanat amb Vilafranca. Varem organitzar un berenar al pati de l’escola per recollir fons econòmic i material didàctic per les escoles d’aquest poble. L’efectiu recaptat en aquesta campanya va ser de 295,00€ i el material recollit va omplir tres caixes.

2. Des de l’ajuntament s’ofereixen tot un seguit de xerrades adreçades a les famílies de les escoles de la vila. Aquestes xerrades estan repartides al llarg del curs i organitzades per les AMPES de les escoles.

3. Per Nadal, vàrem poder organitzar conjuntament amb l’escola el gran "Festival de Nadal" al Teatre Casal de Vilafranca. La reserva la varem fer a l’estiu i el conjunt de representacions i cançons es van organitzar un cop ja començat el curs. El fil conductor d’aquest Festival era un tren, "El tren de la felicitat", que feia parada en cada un dels cursos que ordenadament representaven una cançó, les quals estaven vinculades i seguien el conte de Nadal. Gràcies a la col·laboració de mares i pares, varem fer un gran tren de cartró, pintat i guarnit per l’ocasió. La narració de tot l’espectacle i la part tècnica de so i il·luminació va anar a càrrec de mares i pares de l’escola. La intenció i la idea ha estat agrupar a totes les famílies en una festa tan tradicional
com el Nadal i arrelar una tradició a la nostra escola que fes gresca i aglutinés a tothom.
Va ser espectacular !! El Festival va ser enregistrat i es va posar a la venda per a tothom qui ho volgués.

4. Continuant amb els dies de Nadal, el darrer dia abans de les vacances de Nadal,varem tenir la visita dels patges dels Reis d’Orient. Aquests van venir carregats amb esmorzar per a tots els alumnes i també, com és costum, amb l’esmorzar pels nens/es de la llar d’infants "Sol Solet" veïns de la nostra escola. Aquesta visita i aquest esmorzar és una tradició i una aportació que l’AMPA fa des de fa molts anys.

5. En aquest curs 07-08, com a novetat, el període de preinscripcions als centres de la vila "Portes Obertes" es va organitzar a mitjans de març, una tarda de 17h a 19h. Per aquesta ocasió sempre preparem uns tríptics d’informació sobre l’associació per repartir a totes les famílies que visiten la nostra escola i altres fulls d’interès. Aquest curs, els tríptics s’han repartit, a més a més, per les llars d’infants de la vila juntament amb els tríptics de propaganda de l’escola.

6. Passem a una altra festa que ens va venir molt aviat. A finals de Gener ja teníem el Carnaval. Per aquesta celebració, l’aportació va ser compartir a mitges amb l’escola la despesa econòmica del grup de músics "Batukada" que ens van acompanyar en la rua pel barri.

7. Pels voltants de Setmana Santa ens arriba una gran actuació per part dels alumnes que realitzen l’activitat extraescolar de Teatre. Cada any formem part de la "Mostra de Teatre Juvenil i Infantil" que es representa al Teatre Bolet de Vilafranca. En aquesta Mostra els alumnes dels centres que hi participen realitzen una petita actuació durant els tres caps de setmana que dura aquesta mostra. La gran participació dels alumnes de les escoles de la Vila fa que cada any aquesta mostra sigui un espectacle més significatiu i representatiu, així com un dels exponents més atractius de l’activitat extraescolar de teatre.

8. Acabant el mes d’abril tenim la diada de Sant Jordi i com cada any ve sent una tradició, fem tot un muntatge per organitzar una parada ben original a la rambla de Vilafranca. Aquest any per continuar amb la línea d’originalitat varem fer un plafó enorme dels protagonistes d’aquesta diada, la princesa, el cavaller i el drac. En aquest plafó et podies fer una foto de record. A més a més, la venda de la rosa, el llibre i un obsequi de punt de llibre dels protagonistes del conte.
Aquesta ha estat una gran feina plena de feinetes que s’han fet, gràcies novament a la col·laboració i a la disposició durant tot un dia de mares i pares de l’escola. Tot el benefici que s’ha obtingut d’aquesta diada ha anat a la compra de llibres per a la biblioteca de la nostra escola. Benefici de 200,00€ per a la compra de 30 llibres de lectura.

9. Al mes de maig acabem les activitats extraescolars i aquest any hem volgut fer una festa de comiat, croissants, ensaïmades, begudes ... per acomiadar tot un curs. Cada alumne ha rebut un diploma de seguiment de l’activitat i un qüestionari de valoració del curs. Teniu a la vostra disposició la foto recordatori de cada activitat, així com la foto de comiat.

10. Per acabar el curs, res millor que la festa de comiat, actuacions, espectacles infantils, jocs, sopar a la fresca, concurs de pastissos, música, sorteig de regals i ball fins acabar la nit. La millor manera d’acomiadar el curs.

11. Pels alumnes de sisè també hi ha comiat, des de l’associació se’ls ha regalat de
recordatori una samarreta amb la foto de tota la classe. L’últim dia de curs, 40 alumnes amb la mateixa samarreta i amb l’enyorança del què ja s’ha acabat, emociona a tothom.

ÀMBIT ESPORTIU

1. Ja començat el nou any, una de les primeres organitzacions, que demana moltes mans i que cada any és espectacular, va ser el cros del Baltà. Es va organitzar conjuntament amb l’Associació de Veïns Sant Julià i el Consell Esportiu de Vilafranca. L’acte va tenir, gràcies al seguiment que vareu fer molts de vosaltres, la col·laboració d’entitats, comerços i altres que ens van donar petits obsequis per repartir entre els participants a la cursa. El Cros va ser tot un èxit d’assistència i participació. Segons dades del Consell Esportiu de Vilafranca ha estat un dels més concorreguts de la comarca.


Aquest butlletí creiem que és una bona eina per apropar-vos tot allò que hem organitzat i intentar justificar, si és el cas, tots els recursos que hem dedicat a la millora de la nostra escola. Alguns pares i mares han explicat de manera personal les seves experiències d’alguna d’aquestes tasques i altres sortides organitzades de manera lúdica i familiar. També els alumnes de 6è han participat en el seu comiat. Algunes d’aquestes feines han estat més costoses que altres, unes més complicades per organitzar i altres més divertides de fer. Totes elles són activitats i tasques que fomenten la participació de totes les famílies, però sobretot responen a una millor qualitat i acomodament dels nostres fills aportant un recurs humà i econòmic que generen i amplien el currículum i els valors afegits de la nostra escola. Seguirem en la línea de col·laboració i donarem tots els avantatges i comoditats possibles per promoure i sensibilitzar la vostra participació.

I ja per anar acabant, comentar-vos que estem molt satisfets per la gran participació de moltes famílies en els diversos actes que hi ha hagut al llarg d’aquest curs 2007- 08, així com informar-vos també de la incorporació de diversos membres a la Junta de l’associació, la qual ha estat la més nombrosa en representants des de fa anys.

També agrair a tot el professorat de l’escola la seva col·laboració (i la paciència), així com a l’equip directiu (Pere i Roser) i a totes les altres treballadores de cuina, de neteja, de consergeria (Toni) i de secretaria (Montse) per atendre’ns i ajudar-nos en tot allò que fos possible.