10 de setembre 2014

L'Ajuntament de Vilafranca convoca la premsa per visitar les millores realitzades a l'escola J. Baltà i Elias

Aquest estiu s'han realitzat un seguit d'obres de millora a la nostra escola. El pressupost de l'Ajuntament de Vilafranca comptava amb una partida d'inversió per renovar les persianes de la façana de l'edifici principal i refer els 3 serveis d'un dels laterals de l'edifici, que es trobaven en estat de precarietat.
El regidor d’Ensenyament, Joan Manel Montfort, i el regidor coordinador de l’Àrea de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa, van visitar dimarts l'escola J. Baltà i Elias, acompanyats dels mitjans de comunicació. El director de l'escola, Paton Felices, també va assistir a la visita d'obres per mostrar els diferents espais del centre rehabilitats. 
La inversió de les dues intervencions realitzades aquest estiu ha estat de 65.000 euros i han estat finançades íntegrament per l'Ajuntament de Vilafranca.

Canvi de lames i renovació de lavabos
Una de les millores més evidents que aquest dilluns vinent, quan entrem a l'escola, podrem advertir és el canvi de les lames de les 56 finestres de la façana que dóna al pati. Aquesta era una intervenció que es considerava urgent per part dels responsables municipals, ja que, tal com van reconèixer en la visita d'obra d'aquesta setmana, "les lames de la façana eren de plàstic i estaven en mal estat". Aquestes lames han estat substituïdes per unes d'alumini més segures i resistents. 

Pel que fa als lavabos, s'han renovat les tres instal·lacions d'un dels laterals de l'edifici, existents des dels anys 70 i que presentaven mancances i filtracions. Durant l'estiu s'han renovat la totalitat de sanitaris, i també s'han fet treballs d'aïllaments, nou enrajolat i il·luminació, i pintura. S'ha aprofitat també la intervenció per eliminar les barreres arquitectòniques d'accés als serveis.

El regidor d'Ensenyament va explicar durant la visita que "aquestes actuacions havien quedat endarrerides, i enguany ens les vam marcar com actuacions prioritàries, ja que també suposa millorar l’eficiència energètica de l’edifici”. Segons Montfort, “l’Ajuntament intervé per millorar els edificis escolars per tal que els diferents centres tinguin totes uns estàndards de qualitat similars. Si les famílies trien un o altre centre, que sigui pel projecte educatiu que els ofereix, i no per la qualitat de les instal·lacions”.



L'AMPA de l'escola J. Baltà i Elias manifesta la seva satisfacció per la realització d'aquestes millores que eren absolutament prioritàries i del tot necessàries. Esperem que es pugui continuar amb el pla de millora de l'edifici, ja que encara hi ha molt de camí a fer en aspectes de seguretat i eficiència energètica.

També es va visitar la llar d'infants Sol Solet, on s’han renovat els tancaments exteriors (portes i finestres) amb un import d’uns 15.000 euros.


Recull de premsa sobre la visita:
La Fura: http://goo.gl/mAECxd
El Cargol: http://goo.gl/shmSyV
Ajuntament de Vilafranca: http://goo.gl/qHB3PN
Ràdio Vilafranca: http://goo.gl/zHd1t5
Eix Diari: http://goo.gl/2nFeBV